Javni poziv pojedincima i organizacijama na solidarni digitalni protest!

-

Udruženje radnika na internetu prošle nedelje je predalo svoje zahteve premijerki Ani Brnabić, ministru finansija Siniši Malom i direktorki Poreske uprave Dragani Marković da zaustave trenutnu naplatu i pokretanje poreskih postupaka i započnu hitne pregovore sa nama. Iako su premijerka i ministar izjavljivali da su spremni na pregovore, oni još uvek nisu odgovorili na naše zahteve. Sad je došao trenutak da čuju svakog od nas pojedinačno i da im se jasno stavi do znanja da do pregovora mora doći! 

Zajedničkom akcijom – masovnim slanjem mejlova i pozivanjem njihovih brojeva telefona – pokazaćemo im koliko nas ima i da smo jednoglasni u nameri da ne pristanemo na njihovo zastrašivanje.

Možete samostalno da napišete mejl ili da ga pošaljete u ovoj formi:

Ja, radnik na internetu, pošteno radim svoj posao i živim od toga. Ne pristajem na nerazumne namete, previsoke, nenaplative i iznenadne. Želim da živim u svojoj zemlji i uspeo sam da pronađem način da to ostvarim, radeći na internetu. Apelujem da država odmah prekine sa pretnjama i progonom desetina hiljada mojih kolega i mene. Pozivam državne organe da uvaže i prihvate naše zahteve:

1. Obustava postupaka poreske kontrole, donošenja i izvršavanja poreskih rešenja sve dok se ne uspostavi održiv, transparentan i precizan poresko-pravni okvir za radnike na internetu.

2. Početak pregovora i dijaloga o pravnom statusu radnika na internetu, definisanju strukture i finansijskih stopa poreza i doprinosa. 

Solidaran pozdrav i samo hrabro!

Udruženje radnika na internetu

Pozivamo i sve organizacije, institucije, pokrete, udruženja i ostale javne aktere  da podrže naš apel državi – putem dopisa, mejla, istupanjem u medijima ili internet objavom. Priključite se i pomognite našu borbu za pravo na dostojanstven rad i život!

Brojevi telefona i imejl adrese

Kabinet predsednice Vlade Ane Brnabić
+381 11 3620-115
predsednikvlade@gov.rs

Ministarstvo finansija
+ 381 11 361 32 45
+ 381 11 364 26 00
kontakt@mfin.gov.rs
sinisa.mali@mfin.gov.rs

Poreska uprava
kabinet@purs.gov.rs

Podeli

Poslednje vesti