Veliki protest ispred Skupštine

-

Izađimo svi ispred Skupštine u subotu 16. januara u 15.00 kako bismo iskazali nezadovoljstvo i rekli NE pljački radnika na internetu!

Država je kroz delovanje Poreske uprave ugrozila egzistenciju i budućnost desetine hiljada porodica radnika na internetu. Optužuju nas da smo utajivači poreza, da tražimo povlašćen položaj, svađaju nas sa drugima. Pozivaju se na zakon donet pre 20 godina prema kojem nismo niko – ni radnici, ni zaposleni, ni poslodavci. Ne daju nam da budemo jednaki sa drugima.

Poreska uprava nam je pred Novu godinu poslala na hiljade “čestitki” i najavljuju da tek kreću na nas. Usred pandemije žele da nam uzmu i do 80% svega što smo zaradili u proteklih 5 godina!

Zahtevi su i dalje isti: obustava naplate i pregovori!

Mi smo samo jedni od mnogih koji su pogođeni krizom i nepravdom – 280.000 radnika je otpušteno, 340.000 ljudi je zaraženo virusom korona, 3500 je preminulo. Zdravstveni radnici umiru na poslu kako bi nas sve zaštitili. Truju nam vazduh i stavljaju reke u cevi zbog privatnih interesa. Otimaju nam šume. Privatni izvršitelji prete da nam otmu i krov nad glavom. Budžetskoj kasi fali 4,2 milijarde evra i ta rupa se popunjava preko pleća radnika na internetu. Setili su se sada svih nas kada im treba novac potrošen na gradnju stadiona, pravljenje logotipa javnih preduzeća, dok opraštaju dugove najvećim dužnicima.

Podržite nas – i vi ste na udaru koji neće prestati sutra.

Stop pljački radnika na internetu, stop pljački građana Srbije!

Adresa: Trg Nikole Pašića 13, Beograd.

VAŽNO: Budite odgovorni i obavezno nosite maske!

Podeli

Poslednje vesti

komentar