Održan protest radnika na internetu ispred Skupštine

-

Na prvom protestu Udruženja radnika na internetu održanom 30. decembra 2020. kao reakcija na masovno slanje poziva iz Poreske uprave bio je najavljen novi, veći protest ako predstavnici Vlade nastave da ignorišu zahteve i postojanje problema.

Zato se hiljade ljudi iz cele Srbije okupilo na Veliki protest ispred Skupštine da kaže Stop pljački radnika na internetu. Bili smo jasni, glasni i solidarni – svi ko jedan. Izašli smo na ulice da nas bolje čuju, da vide da nas ima mnogo i da smo nepokolebivi i odlučni u nameri da odbranimo svakoga od nas i zaustavimo hajku Poreske uprave.

Cilj protesta je postignut – da mirno ali odlučno pokažemo spremnost da se borimo. Posle četiri meseca ingnorisanja, konačno smo dobili i poziv iz kabineta Predsednice Vlade na sastanak u ponedeljak, 18. januara. Udruženje radnika na internetu će se odazvati i ponoviti svoje zahteve: obustava poreske kontrole i naplate za protekli period i otpočinjanje pregovora za rešenje zakonskog i poreskog statusa radnika na internetu.

Udruženje se zahvaljuje svima koji su bili protestu i svim organizacijama koje su nas podržale. Naša borba se nastavlja, zajednički, solidarno – SVI KO JEDAN!

Podeli

Poslednje vesti