Održan prvi sastanak Udruženja radnika na internetu sa predstavnicima Vlade Srbije

-

Danas je održan prvi sastanak Udruženja radnika na internetu sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, ministrom finansija Sinišom Mali i direktorkom Poreske uprave Draganom Marković, na kojem je dogovoreno da treba utvrditi realno stanje na osnovu kog će doći do obustave poziva, rešenja i opomena za prinudnu naplatu, što je naš prvi zahtev koji smo istakli na samom početku sastanka.

Udruženje radnika na internetu su na ovom sastanku predstavljali Miran Pogačar – predsednik Udruženja radnika na internetu, Katarina Pavlović – pravnica, Ivana Popović – ekonomistkinja, Suzana Hrabrić – poreska savetnica, i Stefan Bogdanović – advokat.

Sastanak je trajao više od dva sata i obe strane su zaključile da je ovaj inicijalni razgovor poslužio za upoznavanje i razmenu argumenata. Bilo je reči o bližem definisanju kategorija radnika na internetu koji su dobili ili očekuju poreske pozive i rešenja u proteklih pet godina kako bi se pronašlo adekvatno rešenje za sve radnike na internetu.

Udruženje radnika na internetu smatra da nije odbijen nijedan naš zahtev i da postoji obostrana saglasnost i volja da se pregovori nastave. Mi ne odustajemo od naših početnih zahteva, a to su obustava slanja poziva, rešenja i naplate navodnih dugovanja radnika na internetu za period pre donošenja pravnog okvira za nas. O budućim rešenjima diskutovaće se tek kad se reši trenutna situacija.

Nastavak pregovora najavljen je za narednu nedelju kada bi trebalo da se održi nekoliko sastanaka na kojem bi učestvovalo i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, pored Ministarstva finansija i Poreske uprave, kako bi se na najefikasniji i najtransparentniji način razgovaralo o rešavanju trenutne situacije i što brže pronašlo adekvatno rešenje za ostvarivanje prava i obaveza radnika na internetu.

U toku sutrašnjeg dana održaćemo sastanak celokupnog članstva Udruženja, a tačno vreme ćemo objaviti naknadno. 

Pregovori su počeli, borba se nastavlja!

Podeli

Poslednje vesti