Sastanak sa predstavnicima Vlade Srbije odložen za kraj naredne nedelje

-

Juče smo saznali da je sastanak sa predsednicom Vlade i Ministrom finansija planiran za danas odložen za kraj naredne nedelje. Kako smo obavešteni, ministar je na putu.

U toku ove nedelje su održani sastanci sa Poreskom upravom i mišljenja smo da je u toku pregovora izneto mnogo dokaza sa naše strane koji nedvosmisleno govore da je njihova namera da nas oporezuju unazad apsolutno neprimerena i neizvodljiva. Tokom pregovora se pokazalo da je za pronalaženje rešenja koje se tiče desetina hiljada ljudi ipak potrebno više vremena, s obzirom na to da smo im predstavili veliku dokumentaciju i mnogo konkretnih slučajeva neadekvatne poreske kontrole i nesprovodivih poreskih rešenja.

Mi smo se nadali da će pregovori kratko trajati i da će se usvajanje naših zahteva dogoditi brže. Odlaganje sastanka ne vidimo kao problem, već znak da je situacija radnika na internetu shvaćena veoma ozbiljno, kao i naša pregovaračka pozicija.

Stvari teku dobro po nas, poreska kontrola je obustavljena do daljnjeg, uzmimo mali predah od konstantne nervoze i zabrinutosti, i nadajmo se uspešnom završetku pregovora krajem sledeće nedelje.

Podeli

Poslednje vesti