Saopštenje povodom današnjeg sastanka sa predstavnicima Vlade Srbije

-

Obaveštavamo vas da na današnjem sastanku predstavnici Vlade nisu usvojili naše zahteve i naše argumente da se problem reši na obostranu korist.

Vlada je predložila da se do donošenja izmena zakona koje se očekuje u aprilu nastavi sa obustavom poreske kontrole, a novim zakonskim odredbama bi regulisali prošle navodne poreske obaveze na sledeći način:

  • Otpis kamata
  • Podizanje normiranih troškova sa 20 na 43%
  • Reprogram duga sa najdužim rokom otplate od 10 godina.

Predstavnici Vlade smatraju da je ovo i više nego zadovoljavajuće rešenje koje će naročito majke sa decom i osobe sa niskim zaradama rado prhvatiti.

Ovaj obračun bi važio i za buduće prihode sve do donošenja novog zakona koji bi se odnosio na fleksibilne oblike rada, a koji je planiran za kraj ove ili početak naredne godine.

Mi smatramo ovu ponudu, odnosno predloženo rešenje Vlade potpuno neprihvatljivim. Ne vidimo da su iskazali ni minumim razumevanja za probleme koji su sami izazvali dogogodišnjim nečinjenjem, a potom naprasnim delovanjem Poreske uprave i hajkom na ljude koju su pošteno radili i izdržavali se, dok oni nisu radili ništa.

Mi sa našom borbom nećemo i ne možemo stati. Pozivamo sve ljude da iskažu šta misle o predlogu Vlade, na Fejsbuku, u medijima, na protestima, svuda.

U ponedeljak će Vlada izneti zvanično svoj predlog.

Udruženje radnika na internetu će uskoro objaviti šta su nam naredni koraci.

Ostajte zdravi i solidarni! Borba se nastavlja. Mi se borimo za sebe i svoju zemlju i mi ćemo pobediti!

Podeli

Poslednje vesti