Rezultati ankete “Da li prihvatate predlog Vlade”

-

Udruženje radnika na internetu je, na stranici i u grupi na Fejsbuku, objavilo anketu i pozvalo sve radnike na internetu da se izjasne o predlogu Vlade za regulisanje obaveza fizičkih lica po osnovu poreza i doprinosa na prihode iz inostranstva. Anketa ostaje otvorena, dostavljamo vam rezultate koji su prikupljeni u prva 24 sata izjašnjavanja

Članovima Udruženja poslali smo istu anketu mejlom i omogućili odvojeno izjašnjavanje za članove.

Anketa sadrži samo jedno pitanje: Da li prihvatate predlog Vlade?

  • Javno dostupnu anketu na Fejsbuku popunilo je 2927 ljudi koji su se izjasnili na sledeći način:

NE prihvata predlog Vlade 2892

Prihvata predlog Vlade 35

  • Anketu za članove popunilo je 617 ljudi:

NE prihvata predlog Vlade 613

Prihvata predlog Vlade 4

Udruženje radnika na internetu je na poslednjem sastanku u okviru pregovora sa Vladom dobilo predlog o rešenju problema oporezivanja frilensera koje mi smatramo neadekvatnim, nerealnim i neprihvatljivim. Na našem vebsajtu objavili smo šta taj predlog tačno podrazumeva, kao i kalkulaciju finansijskog opterećenja uz desetogodišnji reprogram navodnog duga

Anketa je potvrdila stav Udruženja – ovaj predlog ne može da bude rešenje problema oporezivanja frilensera, 99% radnika na internetu je odbilo predlog Vlade.

Smatramo da Vlada mora uvažiti izjašnjavanje radnika na internetu i prihvatiti zahteve koje ponavljamo već četiri meseca. 

Mi nećemo odustati od naših zahteva i borićemo se dok god ne dođemo do pravednog, realnog i održivog rešenja koje će nam omogućiti da nastavimo sa radom i našim životima.

Podeli

Poslednje vesti